Kledingmerken top lijst

Geplaatst op: 11-02-2014

Elk jaar wordt er door Branding Bureau Interbrand een Modemerken top 100 opgesteld waar de meest waardevolle merken ter wereld in staan genoteerd. Uit deze lijst blijkt dat Zara de grootste stijger is van dit jaar, maar ook H&M deed het erg goed dit jaar. Het luxueuze merk Louis Vuitton staat met stip op nummer één. Het is momenteel het meest waardevolle merk ter wereld. Louis Vuitton vertegenwoordigd een merkwaarde van wel 13,2 miljoen euro! Het is niet voor niets een van de meest gewilde merken en daarnaast ook nog eens een van de meest nagemaakte merken ter wereld. 

De top tien

Naast Louis Vuitton staan ook H&M en Nike in de top drie. Het is een enorme prestatie van H&M om als enige retailer tegen de merken Louis Vuitton en Nike te concurreren. Op nummer vier en vijf staan Gucci en Zara, wat voor Zara ook een enorme prestatie is! Het is een flinke stijging voor Zara ten opzichte van andere jaren. De rest van de top 10 wordt ingevuld door Chanel, Adidas, Prada, Armani en Puma. In deze top tien staan maar twee retailmerken, wat erg opvallend is tegenover de drie sportmerken met hun enorme marktwaarde. De andere vijf merken (Louis Vuitton, Gucci, Chanel, Prada en Armani) zijn de echte exclusieve merken die een mondiale aantrekkingskracht hebben. 

Nederlandse merken in de merken top 100

De Nederlandse merken die we terug zien in de merken top 100 zijn vooral merken die een sterke online aanwezigheid hebben. De merken die we hierin terug vinden zijn Esprit met dames- heren- en kinderkleding, Zumo herenkleding, Omoda met merkschoenen, Wehkamp met verschillende kleding collecties, Zalando met dames- en herenschoenen en Uniq Kleding ook met dames- heren- en kinderkleding. Dus wil je nieuwe meisjeskleding online kopen (tip voor meisjeskleding - Prijzen vergelijk van Youstyle) van exclusieve merken? Dan is een bezoekje aan deze meisjeskleding merken lijst zeker de moeite waard.

Linkbuilding technieken

Meer info

Gratis muziek downloaden

Meer info

Parfum Toplijst

Meer info