Hit muziek

Bij het woord muziek denkt niet iedereen aan dezelfde soort muziek. Er zijn ook zoveel verschillende soorten en genres en iedereen heeft hierin wel zijn eigen voorkeur. Zelfs qua taal kan er er al verschil zijn. De een houdt namelijk van muziek in zijn eigen taal, terwijl de ander kiest voor Duits, Engels of Frans! Weer een ander kiest voor popmuziek en de ander gaat compleet uit zijn dak op de ruigste heavy metal. Wat klinkt jou als muziek in de oren?

Muzieksoorten

De aantal bekende muzieksoorten hebben wij voor jou hieronder opgesomd, maar natuurlijk zijn er nog veel meer soorten. Ken jij ze allemaal?
  1. Piraten, het Nederlandse levenslied. Deze nummers gaan vaak over liefde en truckers. Het zijn gemakkelijke teksten waardoor je lekker mee kunt zingen. De meest bekende artiesten binnen dit genre zijn Jan Smit, Frans Brauer en André Hazes. 
  2. Schlager, zoals de Nederlandse piratenmuziek, maar dan op z'n Duits! Het wordt ook wel Volksmusik genoemd. Enkele bekende Duitse slager artiesten zijn Dennie Christiaan, Heino en Rex Gildo. 
  3. Rock, de ruigere muziek. Vaak met geweldige gitaarsolo's. Er bestaan verschillende soorten rock, zoals bluesrock, Rock 'n Roll, British Rock, Folk Rock, Hard Rock, Heavy Metal, Punk Rock Trash Metal en nog vele varianten. 
  4. House, elektronische dansmuziek. Doordat het enorm aansloeg ontstonden er verschillende varianten, waaronder Techno. Het is bijna net zo'n breed begrip als 'rock' geworden. Bekende artiesten zijn Armin van Buuren, Afrojack en Tiësto. 
  5. Klassiek, muziek met instrumenten zoals de viool, pauk, trommel en veel blaasinstrumenten. Deze muziek wordt vaak gespeeld binnen een orkest. Mozart is een erg bekende componist binnen de klassieke muziek. 
  6. Rap, een combi van een lekkere beat waarop erg snel wordt gepraat. Er wordt meestal niet gezongen, maar puur en alleen gepraat op de beat. Eminem is een bekende rapper en in ons kikkerlandje is dat Ali B. 

Artikelen

Hits van het moment

Categorie: Hit+muziek / 11-02-2014 10:20
Als jij op de hoogte wilt blijven van de meest populaire muziek & alle trends is het een dikke aanrader om de top 40 in de gaten te houden! Je vindt hier namelijk de veertig nummers die het hoogste scoren qua verkoopgegevens, airplay, downloads en consumentenonderzoek. De top 40 wordt wekelijks bijgewerkt, waardoor jij dus écht o

Lees meer...

Gratis beltonen downloaden

Meer info

Versier apps

Meer info

Gaming apps

Meer info