Linkbuilding technieken

Geplaatst op: 11-02-2014
Wat is linkbuilding ook alweer? Aan de hand van linkbuilding wordt je sneller hoger in de zoekresultaten gevonden. Helaas zien veel zoekmachines vaak het verschil van verdiende links (omdat mensen echt naar je willen linken) en de links die ontstaan zijn door linkbuilding, waarbij je naar elkaar een linkje plaatst. De hoeveelheid backlinks naar een website zijn namelijk de graadmeter voor de relevantie van de pagina.

Google maakt het je niet gemakkelijk

De manieren waarop je moet linkbuilden veranderd vaak. Google wilt dat alleen websites die relevante content bieden hoog in de resultaten eindigen. Als websites dit namelijk hebben, hebben ze helemaal geen linkbuildingcampagne nodig! Mensen zullen dan vrijwillig naar je linken. De updates die Google heeft, zorgt ervoor dat de manieren waarop de resultaten worden geordend steeds veranderen. Deze updates luisteren naar namen zoals 'Panda' en 'Pinguïn'. 

Cross Promotion

De manier waarop er eerder aan linkbuilding werd gedaan is nu sterk veranderd. Dit betekend niet dat je deze oude manier nu niet meer uit hoeft te voeren, maar je kunt deze manier aanpassen. Eerst wisselde je namelijk links uit met andere websites, maar nu is een samenwerking met jouw bedrijf en relevante websites en blogs is nu veel waardevoller. Een goede manier van een samenwerking is cross promotion. Bij deze methode worden verwante producten samen gepromoot. Denk bijvoorbeeld aan promotie van een online marketing bureau en een website bouwer. Deze diensten vullen elkaar namelijk aan. Dit is de perfecte gelegenheid voor een samenwerking om relevante links naar jouw website te krijgen. Hulp bij deze zaken nodig? Kijk op bijvoorbeeld op Surfaholic.nl voor vele aanbieders van services.

Kledingmerken top lijst

Meer info

Gratis muziek downloaden

Meer info

Versier apps

Meer info